Німеччина зібрала майже €1 млрд на посилення ППО України, - Бербок

Німеччина зібрала майже €1 млрд на посилення ППО України, - Бербок

Ініціатива Німеччини, яка спрямована на посилення протиповітряної оборони в Україні, зібрала майже мільярд євро.

Про це повідомляє пресслужба МЗС Німеччини.

"Ми віримо у перемогу України у цьому конфлікті. Путін може сподіватися, що ми поступимося, але ми встоїмо", - сказала Бербок.

Вона підкреслила, що для захисту від ракет і безпілотників росії Україні необхідно негайно зміцнити протиповітряну оборону.

"Тому разом з міністром оборони Пісторіусом ми розпочали глобальну ініціативу з посилення ППО. Зараз майже мільярд євро зібрано для додаткової підтримки українських сил ППО, і ми працюємо над збільшенням цієї суми", - додала Бербок.

Вона зазначила, що Німеччина активно вивчає можливості надання нових систем Patriot та розглядає передачу Україні третьої такої системи з власних запасів.

Нагадаємо, Анналена Бербок прибула в Україну вп'яте з початку російсько-агресорської війни у лютому 2022 року, запевнивши у підтримці країну. Після прибуття вона повідомила про складну ситуацію в країні та запевнила Україну в солідарності. Голова МЗС країни також закликала посилити підтримку захисту повітряного простору України.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, для підтвердження оновлених даних працівникам ТЦК громадяни можуть показувати їх у додатку "Резерв+".

Головне