Армія рф перебуває за 30 км від Харкова, але захопити місто їм буде дуже важко, - ISW

Армія рф перебуває за 30 км від Харкова, але захопити місто їм буде дуже важко, - ISW

Російська армія почала штурмувати кордон Харківської області малими піхотними групами із залученням артилерії. Про це повідомили в ISW.

В Інституті вивчення війни зазначають, що росіяни не мають стратегічного резерву для таких цілей — наразі їх там до 50 тис. осіб, а для оточення міста потрібно мінімум 300 тис. особового складу.

Аналітики додали, що наступ у Харківській області росіянам потрібен для того, що відволікти ЗСУ з інших критичних ділянок фронту на сході України.

"Дещо з першого пакета оборонної допомоги - який ми оголосили у межах закону про додаткове фінансування того самого дня, коли президент підписав його - деякі із цих речей уже потрапили на поле бою, до рук українських військових",- зауважив представник адміністрації США.

Нагадаємо, на фронті протягом минулої доби відбулося 104 бойових зіткнення. Про це повідомили в Генштабі.

Загалом військо рф завдало сім ракетних та 108 авіаційних ударів, здійснило понад 120 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на росії минулої ночі було неспокійно. У низці областей, зокрема Курській та Бєлгородській, лунали вибухи.

Місцева влада вже за традицією стверджує, що російська ППО знищила усі повітряні цілі. А пошкодження у містах спричинені падіннями уламків знищених цілей на авто та будівлі.

 

Головне