Австралія ввела санкції проти рф за поставки зброї з КНДР

Австралія ввела санкції проти рф за поставки зброї з КНДР

Австралія запровадила санкції проти російських компаній, що співпрацюють з Північною Кореєю у сфері постачання зброї до росії.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ Австралії.

"Австралія у координації з міжнародними партнерами запроваджує цільові фінансові санкції ще на шість організацій, пов'язаних із постачанням Північною Кореєю зброї та відповідної техніки до росії", - йдеться у повідомленні.

Відомство наголосило, що передання Москві північнокорейської зброї є грубим порушенням численних резолюцій Ради Безпеки ООН.

Глава МЗС Австралії Пенні Вонг зазначила, що поглиблення співпраці між Північною Кореєю та рф матиме серйозні наслідки для безпеки Європи, Корейського півострова та всього Індо-Тихоокеанського регіону.

Вона також підкреслила, що Австралія продовжуватиме працювати з союзниками для притягнення росії та КНДР до відповідальності.

Нагадаємо, Мінфін США вводить санкції проти росіян за сприяння передачі зброї КНДР. Санкції включають осіб і компанії, які сприяють військовому співробітництву між росією та КНДР, а також тих, хто допомагає обходити санкції, накладені на КНДР.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Генеральний штаб ЗСУ повідомляє про успішні дії українських захисників, які відбили 60 атак ворога за останню добу. В районі Стариці триває бойове зіткнення, ситуація у Вовчанську контрольована.

Головне