Білий дім налаштовний передати ще одну батарею Patriot Україні, - Bloomberg

Білий дім налаштовний передати ще одну батарею Patriot Україні, - Bloomberg

Вашингтон вивчає можливість передати Україні додаткову батарею ЗРК Patriot з радарами. Про це Bloomberg дізналось від власних джерел. 

Гроші на ще одну систему ППО для української сторони, ймовірно, будуть взяті з пакету допомоги обсягом у 61 млрд доларів, який не так давно ухвалив Конгрес США. 

"Системи "Петріот" та інші складні засоби ППО роблять більше, ніж захищають військових і рятують життя мирних жителів. Вони створюють зони безпеки, під якими українські працівники та підприємці можуть адаптуватися, впроваджувати інновації, будувати та залучати більше іноземних інвестицій. Саме тому ми невпинно працюємо з союзниками та партнерами, щоб посилити протиповітряну оборону, і зробити це швидко", - заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, перебуваючи з офіційним візитом у Києві 14 травня.

Окрім США, над передачею додаткових засобів ППО Україні працюють також і інші західні союзники та партнери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Румунія може відправити ракетну систему Patriot в Україну, - Йоханніс

Нагадаємо, напередодні під час зустрічі з Блінкеном президент Володимир Зеленський висловив необхідність негайного отримання Україною двох "Петріотів" для захисту Харкова та його області. Глава держави підкреслив, що дефіцит протиповітряної оборони становить найважливішу проблему для країни.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 14 травня французьке Міноборони анонсувало передачу Україні чергового пакету військової допомоги з ракетами для ППО. Як уточнив очільник оборонного відомства країни Себастьєн Лекорню, йдеться про боєприпаси до наземного зенітно-ракетного комплексу, що застосовує ракети сімейства Aster.

 

Головне