Ексохоронець російської катівні хотів сховатися у лавах ЗСУ, його затримала СБУ

Ексохоронець російської катівні хотів сховатися у лавах ЗСУ, його затримала СБУ

Співробітники Служби безпеки України виявили колаборанта серед військовослужбовців ЗСУ, який під час окупації Херсонщини працював охоронцем у російській катівні.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

"Військова контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного колаборанта, який співпрацював з рф під час окупації Херсона. Тоді він "служив" у російській катівні, яку рашисти облаштували на базі захопленої на той час Дар’ївської виправної колонії № 10. Там він перебував на "посаді" охоронця окупаційного об’єкта, до якого рашисти звозили репресованих місцевих жителів, зокрема проукраїнських активістів", - йдеться у дописі.

Після звільнення правобережжя Херсонщини зловмисник переховувався, а згодом мобілізувався до ЗСУ, сподіваючись уникнути правосуддя. СБУ задокументувала його злочинну діяльність та спроби сховатися в одній із військових частин на півдні України.

За даними слідства, колаборант, житель Миколаївщини та прихильник рашизму, підтримав російських окупантів на початку вторгнення і був призначений охоронцем ворожої катівні.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття посади в незаконних правоохоронних органах на тимчасово окупованій території).

Наразі він перебуває під вартою, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, окупована росією ЗАЕС знову перебуває на межі блекауту. Нині на об'єкті працює лише одна лінія живлення. 

Головне