Естонія першою у світі ухвалила закон про використання заморожених російських активів на користь України

Естонія першою у світі ухвалила закон про використання заморожених російських активів на користь України

Парламент Естонії ухвалив закон, який дозволяє використовувати заморожені активи російських фізичних осіб для компенсації збитків, завданих Україні війною. Про це йдеться на сайті естонського парламенту.

За проголосували 65 депутатів Рійгікогу, троє були проти. 

Створення правового регулювання використання заморожених активів є складним завданням, над яким працює низка країн-союзників та міжнародних організацій, і Естонія відіграє тут роль першопрохідця.

"росія – країна-агресор, відшкодування завданих нею воєнних збитків не може лежати на плечах України та її союзників. росія відповідальна за заподіяння шкоди, і вона також повинна нести цю відповідальність", – сказав він.

Щоб забезпечити відповідальність для компенсації збитків, завданих російською агресією в Україні, можуть бути використані активи, уже заморожені в межах міжнародних санкцій, якими їхні власники не можуть користуватися чи розпоряджатися.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський поспілкувався з прем'єр-міністром Португалії Луїшем Монтенегру, де обговорили саміт миру в Швейцарії та фронт. Про це повідомив Президент.

Як писали "Ми-Україна" раніше, так звана окупаційна влада ще два роки тому вимкнула мобільний зв'язок у містах та селах, які армія рф захопила на Луганщині. Замість цього місцевим пропонують користуватися таксофонами. 

Головне