Глава МЗС Італії знову висловився проти використання італійської зброї по території рф

Глава МЗС Італії знову висловився проти використання італійської зброї по території рф

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що Україна не повинна застосувати надану їй зброю на території росії. Про це повідомляє видання Sky News.

"Вся зброя, яка йде з Італії, має бути використана в Україні. Ми не відправимо жодного італійського солдата воювати в Україну і не хочемо, щоб військові засоби, які ми відправляємо, використовувалися за межами українських кордонів", – сказав Антоніо Таяні.

Крім того, очільник італійського МЗС заявив, що Італія ніколи не надішле в Україну свої війська.

"Ми не відправимо жодного італійського солдата воювати в Україну і не хочемо, щоб військові засоби, які ми відправляємо, використовувалися за межами українських кордонів", – зауважив Таяні. 

Нагадаємо, міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде заявив, що Україна не повинна мати обмежень у використанні зброї, наданої західними партнерами.

Як писали "Ми-Україна" раніше, енергетики вже декілька днів не обмежують постачання електроенрегії споживачам завдяки сонячній генерації та виходу з ремонту двох енергоблоків атомних електростанцій (АЕС). Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Головне