Голова МЗС Німеччини Бербок прибула до Києва

Голова МЗС Німеччини Бербок прибула до Києва

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок прибула в Україну вп'яте з початку російсько-агресорської війни у лютому 2022 року, запевнивши у підтримці країну.

Про це повідомляє пресслужба МЗС Німеччини.

Бербок прибула до Києва вранці, 21 травня. Після прибуття вона повідомила про складну ситуацію в країні та запевнила Україну в солідарності. 

“Ситуація в Україні знову різко загострилася масованими авіаударами росії по цивільній інфраструктурі та жорстоким наступом росії в районі Харкова”, - сказала вона. 

Водночас українці борються за постійне місце своєї країни в Європі. Бербок переконана, що місце України - в Європейському Союзі.

“Путін у своєму імперському божевіллі хотів заволодіти Україною, але натомість міцно з’єднав її з Європою. Україна з великою рішучістю відстоює свою свободу і тим самим бореться за свободу всіх нас. Вступ України до ЄС є необхідним геополітичним наслідком загарбницької війни Росії. Україна досягла вражаючого прогресу та йде шляхом реформ, незважаючи на деструктивність Росії”, - зазначила міністерка. 

Голова МЗС країни також закликала посилити підтримку захисту повітряного простору України.

“Наша підтримка ґрунтується на глибокій вірі в те, що Україна переможе у цій війні. Путін припускає, що врешті-решт у нас закінчиться повітря, але ми витримаємо. Німеччина разом з багатьма іншими країнами з усіх частин світу твердо стоїть на боці України. Народ України може розраховувати на це в довгостроковій перспективі”, -  сказала Бербек.

Раніше міністр Німеччини відреагувала на рішення Конгресу США про виділення коштів для України. Анналена Бербок зазначила, що “це не тільки хороший і важливий момент для України, а й важливий момент для забезпечення європейського мирного порядку".

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Міністерство оборони Німеччини запросило у свого уряду додатково 3,8 мільярдів євро для надання допомоги Україні цього фінансового року.

Головне