Головною метою росіян зараз є захоплення Часового Яру та Вовчанська

Головною метою росіян зараз є захоплення Часового Яру та Вовчанська

Російські війська продовжують наступ на Харківську область, на думку аналітиків, вони мають намір захопити Часів Яр та Вовчанськ. Про це повідомилив аналіз Інституту вивчення війни. 

Зокрема, аналітики ISW відзначили нещодавню активізацію зусиль росіян із захоплення Часового Яру. З оперативної точки зору захоплення цього міста має відкрити ворогу вигідні позиції для подальших наступальних операцій на Костянтинівку і Дружківку.

Крім того, росіяни надають пріоритет захопленню Вовчанська, оскільки це, ймовірно, одна з тактичних цілей першої фази наступальних операцій на півночі Харківської області, що залишилися.

Це місто має забезпечити для ворога плацдарм для підготовки та проведення другої фази наступу.

"Російські війська не досягли помітних тактичних успіхів у районі Часового Яру після проведення ротного механізованого штурму на східній околиці міста 4 квітня і не проводили подібних механізованих штурмів у цьому районі до 17 травня", — зауважили аналітики.

Нагадаємо, Збройні Сили України частково повернули позиції, захоплені ворогом на Харківщині. Про це повідомив командир батальйону ударних БПЛА "Ахіллес" 92 ОШБр Юрій Федоренко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу з боксу у хевівейті із 1999-го року, відразу після бою проти Тайсона Ф’юрі він відправився до лікарні. 

Головне