Група українських військових завершила у Нідерландах навчання з обслуговування F-16

Група українських військових завершила у Нідерландах навчання з обслуговування F-16

Десять українських військовослужбовців завершили навчання в Нідерландах з обслуговування винищувачів F-16. Про це повідомили у Міноборони Нідерландів.

"Українські військові тренувалися з обслуговування всіх важливих частин винищувача. Йдеться, зокрема, про шолом для пілота, кисневі системи та парашути на борту", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що тренування включало складання і перевірку аварійно-рятувального пакету. Це дозволяє пілоту вижити протягом кількох днів після аварійної посадки. Він містить, серед іншого, їжу та медикаменти.

"Пілоти F16 фактично віддають своє життя до рук солдатів, які обслуговують літаки. Як тільки вони злітають, вони знають, що можуть покластися на знання та навички цих людей і що з літаком все буде гаразд", - додали в міністерсві.

Нагадаємо, що за січень-березень цього року винищувачам країн-членів Північноатлантичного альянсу довелось частіше, ніж до цього підніматись у небо для протидії російським літакам в районі Балтійського моря. Частота зросла на 20-25%.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Україну прибув перший повноцінний авіаційний тренажер американського винищувача F-16.

Головне