Хусити заявили, що атакували п'ять кораблів, включно з есмінцями США

Хусити заявили, що атакували п'ять кораблів, включно з есмінцями США

Воєнізоване угрупування хуситів, яке діє на території Ємену, публічно заявило про здійснення атаки на три кораблі в акваторії Індійського океану та ще двох - есмінців американського флоту -  в Червоному морі. Про це повідомив військовий представник хуситів Яхья Сарі, пише Reuters.

Бойовики пояснили свої дії солідарністю з палестинцями у війні Ізраїлю проти угруповання ХАМАС. 

Хусити оприлюднили назви трьох атакованих суден - це танкери Larego Desert та Minerva Lisa, а також контейнеровоз MSC Mechela. Як називались американські ескадрені міноносці вони не уточнили. Як повідомляється, для завдання ураження бойовики застосовували ракети та ударні дрони.

На цю годину одних підтверджень з боку судноплавних компаній чи ЗС США стосовно нападів на кораблі не надходило. 

Як відомо, воєнізоване угрупування, починаючи з листопада минулого року, регулярно завдає ударів по суднах у Червоному морі. Дещо пізніше хусити розширили географію ударів і на Індійський океан. Бойовик неодноразово попереджали, що битимуть по усіх кораблях, які йдуть у напрямку Ізраїля, "навіть у Середземному морі". 
 
Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці лютого єменські хусити вперше атакували фрегат військової місії ЄС в Червоному морі. Йдеться про німецький F-124 Gessen. Корабель, завдовжки у 143 метри, оснащений високоточним озброєнням, зокрема зенітними ракетами з дальністю понад 160 км, та призначений для супроводу та морського спостереження. 

 

Головне