Країни Балтії та Польща готові ввести війська в Україну, але є умова, - Der Spiegel

Країни Балтії та Польща готові ввести війська в Україну, але є умова, - Der Spiegel

Країни Балтії - Литва, Латвія та Естонія, а також Польща готові ввести свої війська в Україну, якщо росія досягне значних успіхів у війні та завдасть Києву серйозних поразок.

Про це повідомляє Der Spiegel.

Наразі країни Заходу надають Україні допомогу "без великого ентузіазму". Проте, ситуація на фронті може суттєво погіршитися, і в такому разі країни Балтії та Польща не збираються сидіти склавши руки, чекаючи на появу окупантів біля своїх кордонів.

“Країни Балтії та Польща не чекатимуть, коли російські війська з'являться на їхніх кордонах - вони самі введуть війська в Україну. І це означатиме, що НАТО стане учасником війни”, - пише видання.

Журналісти Der Spiegel зазначають, що саме цього сценарію найбільше побоюються лідери західного світу, зокрема США та Німеччина.

Водночас, політики з країн Балтії вже попереджали своїх партнерів про можливість такого розвитку подій.

У статті також йдеться про те, що німецькі військові та політики песимістично вірять у перемогу України, але при цьому не вживають заходів для більш активної допомоги.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти використання Києвом західної зброї для ударів по території росії.

Головне