Кулеба спростував чутки рф про те, що Україна відкидала мирну угоду в 2022 році

Кулеба спростував чутки рф про те, що Україна відкидала мирну угоду в 2022 році

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував чутки про те, що Україна і росія нібито були близькі до мирної угоди ще навесні 2022 року. Про це повідомив міністр.

Голова МЗС на своїй сторінці в X (колишній Twitter) зазначив, що заяви про "зірваний мир" є одним з улюблених російських фейків. За допомогою таких історій росія хоче перекласти відповідальність з агресора на жертву.

"Це абсурдно. Якби росія хотіла миру, вона б насамперед не нападала на Україну", - розповів Кулеба.

Дмитро Кулеба уточнив, що під час переговорів у 2022 році вимоги росії були настільки абсурдними, що "мирна угода не проглядалася". Проєкти документів, які нещодавно публікувала низка ЗМІ, є доказом переговорного процесу - але саме позиція рф стала причиною того, що мирної угоди досягти не вдалося.

Кремль постійно нагадує цю історію, що Україна "відкинула мир" у Стамбулі, з метою розмити фокус та перекласти провину за триваючу війну із себе, агресора, на країну, на яку вона напала.

Нагадаємо, внаслідок обстрілу Харкова, який росіяни вчинили близько 16:15, число потерпілих збільшилось до 17 осіб. Оновлені дані озвучив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський обговорив двосторонню безпекову угоду з президентом Республіки Корея. Про це повідомив голова країни.

Головне