Ми не відступимо: Шольц пообіцяв продовжувати підтримувати Україну, навіть "якщо інші ослабнуть"

Ми не відступимо: Шольц пообіцяв продовжувати підтримувати Україну, навіть

Глава німецького уряду Олаф Шольц заявив, що ФРН  і надалі надавати Україну допомогу, включно з військовою, навіть якщо частина союзників та партерів "ослабнуть". 

Як пише NTV, прем'єр зауважив, що підтримка України з боку німецькою сторони має бути довгостроковою.А відтак, за його словами, з німецької сторони мають бути рішення, "що ми здатні це зробити".

"Війна, ймовірно, найближчим часом не закінчиться . Тому важливо, щоб ми могли робити те, що необхідно протягом тривалого часу, а саме продовжувати підтримувати Україну в її оборонній кампанії", - підкреслив він.

Шольц пояснив, що своєї повномасштабною агресією російський режим знищив "будь-яке розуміння миру та безпеки в Європі" та наголосив, що у європейській спільноті має настати ясність, що "кордони в Європі більше не будуть зміщуватися силою".

"Володимир Путін не повинен очікувати, що ми відступимо", - заявив політик.

Як відомо, напередодні, 8 грудня, стало відомо про передачу ФРН Україні чергової партії допомоги, до якої зокрема увійшли вісім вантажівок Zetros; розвідувальний дрон LUNA NG та ще 10 БпЛА VECTOR, а також майже 2000 снарядів. 

Нагадаємо, наприкінці листопада відбулась чергова розмова президента Володимира Зеленського з Шольцом. Сторони говорили про співпрацю у сфері оборони та актуальну ситуацію на фронті.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого тижня у Берліні оголосили про завершення тривалого тренування ще 70 військовослужбовців Збройних сил України з експлуатації протиповітряної системи Patriot.

 

Головне