Міжнародний кримінальний суд домагається ордерів на арешт глави ХАМАС та прем’єра Ізраїлю, - CNN

Міжнародний кримінальний суд домагається ордерів на арешт глави ХАМАС та прем’єра Ізраїлю, - CNN

Міжнародний кримінальний суд домагається видачі ордерів на арешт лідера ХАМАС Ях'ї Сінвара і прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху. Про це повідомив головний прокурор МКС Карім Хан.

Головний прокурор МКС Карім Хан заявив, що очільника ісламістського угруповання Ях'ї Сінвара і прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху обвинувачують у військових злочинах і злочинах проти людяності у зв'язку з нападом на Ізраїль 7 жовтня і подальшою війною в Газі.

Хан зазначив, що МКС також домагається видачі ордерів на арешт міністра оборони Ізраїлю Йоава Ґалланта, а також двох інших високопоставлених лідерів ХАМАС - Мохаммеда Діаба Ібрагіма аль-Масрі (лідера "Бригад Аль-Кассема") та Ісмаїла Ханії (політичного лідера ХАМАС).

Тепер колегія суддів МКС розгляне заяву Хана про видачу ордерів на арешт.

"Світ був вражений 7 жовтня, коли людей вирвали зі своїх спалень, зі своїх будинків, із різних кібуців в Ізраїлі", - сказав Хан, додавши, що "люди дуже страждають", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, група рятувальників з Волині вирушили на схід України для підсилення пожежних підрозділів у прифронтових територіях. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, армія російської федерації вчергове обстріляла Степногірськ Запорізької області, в результаті загинув мирний житель. Про це повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Головне