На Донеччині за добу росіяни вбили двох людей, ще двоє поранені

На Донеччині за добу росіяни вбили двох людей, ще двоє поранені

Російське окупаційне військо 2661 раз відкривало вогонь по території Донецької області минулої доби. В результаті ударів є загиблі та потерпілі, інформує Нацполіція.  

По мирних містах та селах Донеччини ворог гатив зі ствольної та реактивної артилерії, а також застосовував безпілотники. Під обстрілами за учора перебувало 10 населених пунктів. Руйнувань зазнали чверть сотні будинків, навчальний заклад та місцеві газогони. 

"У селі Діброва внаслідок обстрілів загинула одна людина. Ще одну росіяни вбили в Іванівці Покровського району. У Лимані внаслідок ударів "Смерчем" поранень зазнали двоє осіб", - йдеться у зведенні правоохоронців. 

Вночі 13 травня росіяни вдарили з С-300 по Селидовому на Донеччині. Обстріл стався близько 01:20. Люди від атаки не постраждали, проте руйнувань зазнала цивільна інфраструктура. Пошкоджено низку багатоповерхівок та освітні заклад.

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ повідомили, що сили противника продовжують сунути на Вовчанськ. Для наступу на наближене до кордону місто агресор "задіяв значні сили у складі до п'яти батальйонів" та нині має "тактичний успіх". Задля стабілізації ситуації на цьому напрямку триває процес розгортання резервів Сил оборони України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Центрі протидії дезінформації при РНБО спростували маніпуляції, які ширяться інфопростором стосовно оборонних рубежів на Харківському напрямку на тлі наступу рф. У відомстві заявили, що рубежі оборони є і вони надійні.

Головне