На фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення

На фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення

На фронті протягом минулої доби відбулося 104 бойових зіткнення. Про це повідомили в Генштабі.

Загалом військо рф завдало сім ракетних та 108 авіаційних ударів, здійснило понад 120 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Сіверському напрямку рф зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність.

На Слобажанському напрямку українські воїни відбили дев'ять атак.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили 13 атак.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 11 атак.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 18 атак в районах населених пунктів.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 24 атаки в районах населених пунктів Калинове, Новоолександрівка, Сокіл, Уманське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати військо рф, де росіяни три рази намагалися прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку військо рф 14 разів атакувало позиції українських захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку військо рф не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи, протягом минулої доби росіяни здійснили одну безуспішну атаку на позиції українських військ.

Під артилерійським вогнем були понад 120 населених пунктів.

Нагадаємо, на росії минулої ночі було неспокійно. У низці областей, зокрема Курській та Бєлгородській, лунали вибухи.

Місцева влада вже за традицією стверджує, що російська ППО знищила усі повітряні цілі. А пошкодження у містах спричинені падіннями уламків знищених цілей на авто та будівлі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, держдепартамент США схвалив пропозицію про терміновий продаж Україні трьох реактивних систем залпового вогню HIMARS за приблизно 30 мільйонів доларів. Про це повідомило Associated Press.

Головне