На Запоріжжі інформаторка фсб хотіла зірвати поставки важкої техніки ЗСУ, - СБУ

На Запоріжжі інформаторка фсб хотіла зірвати поставки важкої техніки ЗСУ, - СБУ

Служба безпеки України викрила та затримала інформаторку ФСБ, яка намагалася зірвати поставки важкої техніки ЗСУ на південний фронт. Зловмисниця збирала інформацію про рух українських військових ешелонів та розташування ремонтних баз, щоб передати ці дані окупантам для планування авіаударів.

Про це повідомляє СБУ у Telegram.

Жителька Запоріжжя відстежувала інтенсивність руху та орієнтовну кількість військових ешелонів ЗСУ, що прямують у бік фронту. Особливу увагу вона звертала на склади з важким озброєнням. Її також цікавили геолокації ремонтних баз Сил оборони поблизу залізничних станцій.

Ця інформація була потрібна ФСБ для планування бойових операцій на передовій та підготовки авіаударів по об’єктах ЗСУ та “Укрзалізниці”.

Для виконання завдання інформаторка ФСБ обходила місцевість біля залізничних колій, де спостерігала за трафіком та фіксувала координати потенційних цілей. Також вона використовувала своїх знайомих, щоб завуальовано виманювати у них інформацію про українські війська.

Зібрані розвіддані зловмисниця наносила на карти Google з детальним описом "потрібних" об'єктів.

Служба безпеки викрила зловмисницю ще на початковому етапі її злочинної діяльності. Українські спецслужби провели комплексні заходи з метою убезпечення позицій ЗСУ та затримали жінку в її власному помешканні.

За даними слідства, окупанти завербували жінку віддалено. Її антиукраїнська активність у соцмережах привернула увагу ФСБ, після чого з нею зв’язалися через анонімний чат у популярному месенджері.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ оголосили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості). Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 8 років тюремного ув’язнення.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, у німецькому Дортмунді невідомий зловмисник здійснив напад на 15-річного українця, в результаті дитина отримала порпнення та потрапила до медичного закладу.

Головне