Окупанти розстріляли чоловіка в інвалідному візку у Вовчанську

Окупанти розстріляли чоловіка в інвалідному візку у Вовчанську

Російські окупаційні війська застрелили цивільного чоловіка в інвалідному візку біля лікарні у Вовчанську. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Аеророзвідники під час моніторингу повітряного простору над Вовчанськом виявили тіло загиблої людини в колісному кріслі неподалік місцевої лікарні, яку захопили російські військовослужбовці.

Правоохоронці розглядають версію, що потерпілий намагався відʼїхати подалі від медичного закладу, але військові зс рф розстріляли його та кинули стояти посеред розбитої вулиці.

Харківська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом розстрілу особи з інвалідністю.

"Прокурори Харківської обласної прокуратури внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, працівники ТЦК застосували силу до цивільного чоловіка, в установі відреагували та повідомили, що притягнуть військовослужбовців до дисциплінарної відповідальності. Про це повідомляє Одеський обласний ТЦК та СП.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти скинули вибухівку на автомобіль, у якому перебував голова Новотроїцької сільської військової адміністрації Сергій Перетятько. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

 

Головне