Під час стрибків з парашутом загинув 19-річний курсант: в ДБР розкрили подробиці

Під час стрибків з парашутом загинув 19-річний курсант: в ДБР розкрили подробиці

Під час навчально-тренувальних стрибків з парашутом загинув курсант Одеської Військової академії. ДБР розпочало досудове розслідування цього випадку.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Трагедія сталася 14 травня на території одного з українських аеродромів. Курсант другого курсу факультету підготовки спеціалістів з військової розвідки та Сил спеціальних операцій здійснив тренувальний стрибок з висоти 600 метрів.

Попередня інформація вказує на те, що стабілізаційний парашут зачепився за вертоліт, що призвело до його пошкодження та обмотування навколо ніг курсанта, заважаючи відкриттю основного парашута. Курсанта почало обертати у повітрі, а запасний парашут не встиг повністю розкритися. 19-річний хлопець загинув на місці події.

В ДБР висловили співчуття родині та однокурсникам загиблого.

Слідство перевірятиме, чи була належною підготовка та інструктаж курсантів під час польотів, дотримання правил під час проведення навчально-тренувальних стрибків, а також проведе експертизу, щоб встановити, чи був правильно укладений парашут. Це вже був 12-й стрибок юнака за період навчання.

Попередня кваліфікація правопорушення: недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Франції озброєні зловмисники 14 травня здійснили напад на тюремний конвой, який перевозив відомого французького наркобарона Мохамеда Амру.

Головне