Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру, - Зеленський

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру, - Зеленський

Прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович підтвердив свою участь у Саміті миру в Швейцарії. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський після розмови з хорватським прем'єром у Telegram.

"Говорив з Андреєм Пленковичем. Привітав його з призначенням на посаду Прем'єр-міністра Республіки Хорватія та висловив вдячність за постійну підтримку України з боку Хорватії. Також подякував Прем'єр-міністру Пленковичу за підтвердження його участі в Саміті миру у Швейцарії", – написав президент.

Сторони також обговорили підтримку Хорватією початку переговорів щодо вступу України до ЄС та можливість приєднання до Вільнюської декларації G7 про підтримку України.

Нещодавно парламент Хорватії схвалив уряд на чолі з проєвропейським та проукраїнським прем'єр-міністром Андреєм Пленковичем. За склад уряду проголосували 79 депутатів, 61 проголосували проти, один утримався.

В уряді переважатиме консервативна проєвропейська партія Хорватський демократичний союз (ХДС). Пленкович розпочне свій третій термін на посаді прем'єр-міністра.

"Ми хочемо успішної, життєво важливої, справедливої, сталої та суверенної Хорватії", - повідомив він.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, співробітники Державного бюро розслідувань завершили розслідування кримінального провадження щодо правоохоронця, який налагодив "кришування" шахрайського кол-центру. Обвинувальний акт вже направлено до суду.

Головне