СБУ затримала інформатора рф, який готував прорив ворожих військ на Донеччині

СБУ затримала інформатора рф, який готував прорив ворожих військ на Донеччині

Контррозвідка Служби безпеки України викрила та затримала російського інформатора, який намагався допомогти рф здійснити прорив на Донеччині.

Про це повідомляє СБУ у Telegram.

Зловмисник, місцевий житель, який поділяє проросійські погляди, збирав інформацію про розташування українських вогневих позицій та укріпрайонів. Для цього він об'їжджав прифронтові селища, фіксуючи на камеру мобільного телефону потенційні цілі.

Зібрану інформацію він передавав своїм "контактам" - бойовикам окупаційних угруповань, які воюють на сході України. Через них розвіддані потрапляли до рук воєнної розвідки рф, яка планувала використати їх для планування та здійснення масштабних атак на позиції ЗСУ.

Завдяки вчасним діям СБУ вдалося зірвати плани агресора. Українські спецслужби не лише встановили особу інформатора, але й затримали його у власному помешканні. 

Під час обшуку в нього вилучили мобільний телефон, який використовувався для передачі розвідданих. 

Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, прикордонники Білгород-Дністровського загону 19 травня затримали на околиці села Старокозаче Одеської області групу з 11 осіб, які планували незаконно потрапити до Молдови.

Головне