Швеція розгляне план щодо відправки військ в Україну, але є умова

Швеція розгляне план щодо відправки військ в Україну, але є умова

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон повідомив, що його країна наразі не має планів щодо відправлення особового складу до України, проте розглядає таку можливість за умовою, що це запропонують країни-члени НАТО.

Про це повідомляє Breaking Defense.

Він відзначив, що на Паризькому саміті цього року не було єдиної позиції серед країн, щодо цього питання. Раніше президент Франції висловив підтримку ідеї направлення військ в Україну для допомоги відбити вторгнення росії, що спонукало інші країни обговорювати цю ідею.

Контр-адмірал Йенс Ніквіст, офіцер Королівського військово-морського флоту Швеції та заступник начальника штабу оборони сказав, що Швеція наразі залишається на задньому фронті в НАТО, але вважає, що будь-які негативні дії росії матимуть наслідки для неї.

В той же час, країна активно збільшує свій оборонний бюджет у відповідь на російську агресію, вважаючи це необхідною інвестицією в свою безпеку та вклад у НАТО.

Раніше президент Франції Макрон заявив, що у випадку прориву російських військ на лінії фронту український уряд може звернутися до Парижа з проханням про допомогу військами. Макрон наголосив, що це можливий варіант, оскільки безпека Європи залежить від уникнення перемоги росії в Україні.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, французьке Міноборони анонсувало передачу Україні чергового пакету військової допомоги з ракетами для ППО.

Головне