Смерть Навального може погіршити відносини між Сербією та рф, але санкцій не буде, - Вучич

Смерть Навального може погіршити відносини між Сербією та рф, але санкцій не буде, - Вучич

Смерть Олексія Навального у колонії в рф може стати причиною погіршення відносин між Белградом та Москвою. Відповідну заяву в інтерв'ю Prva Televizija зробив сербський президент Александар Вучич, пише Euronews.

Він розповів, що очікує посилення тиску на Сербію", "щоб вона запровадила санкції проти росії". Країна залишається єдиною в Європі, яка цього ще не зробила на тлі російського широкомасштабного вторгнення рф в Україну.

Вучич наголосив, що поки що не вважає за потрібне долучатись до європейської санкційної політики, спрямованої проти рф. 

Сербський лідер зауважив, що на сьогодні ставлення його країни до рф потрібно розглядати у контексті російської-української війни та результатів прийдешній виборів президента США, запланованих на 5 листопада. 

Як відомо, про смерть Навального стало відомо 16 лютого. Наступного дня цей факт підтвердила прессекретарка загиблого Кіра Ярмиш: "Олексія Навального вбито". Згідно з отриманими нею даними від співробітників колонії, в якій відбував покарання опозиціонер, його тіло перебуває у місті Салехарді, що в Тюменській області. Втім пізніше низка росЗМІ та Ярмиш повідомили, що тіла там немає

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський прокоментував смерть Навального у колонії та висловив переконання, що за його смертю стоїть російський диктатор Володимир Путін: "Путін завжди вбиває. Він сам по собі і є війна. Він не зупиниться, його можна лише зупинити". Його думку поділяє і президент США Джо Байден. Він заявив, що новина про загибель Навального його не здивувала та нагадав, що Путін стоїть за отруєнням опозиціонера, його арештом та фабрикуванням справи проти опозиціонера.

 

 
 

 

 
 

 

Головне