США передали Україні обладнання для ремонту електромережі Харкова

США передали Україні обладнання для ремонту електромережі Харкова

Сполучені Штати Америки надали Україні електрообладнання для допомоги у ремонті електромережі Харкова, пошкодженої внаслідок російських атак. 

Про це написав посол США в Україні Бріджет Брінк.   

Минулого тижня через Агентство США з міжнародного розвитку було передано 50 трансформаторів напруги, дев’ять трансформаторів струму та 80 ізоляторів оператору енергорозподільчої системи Харкова. Це обладнання допоможе енергетикам провести термінові ремонтні роботи та відновити електропостачання в місті, яке постраждало від ракетних обстрілів та атак безпілотників з боку росії.

Раніше координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі сказав, США активно доставляє зброю для Збройних сил України, реагуючи на російський наступ. Президент Байден виділив фінансову допомогу, і два пакети допомоги вже були надані, разом з 6 млрд доларів через ініціативу сприяння безпеки України.

Крім того, уряд Іспанії планує передати Збройним силам України новий пакет озброєнь. Міністерка оборони Маргарита Роблес заявила, що в рамках цього пакету Україна отримає танки Leopard і боєприпаси різних типів.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, посол України у США Оксана Маркарова закликала до "сміливих рішень" від Сполучених Штатів щодо постачання систем протиповітряної оборони Patriot, наголошуючи на їхній критичній необхідності для захисту від російських повітряних атак.

Головне