Термін оновлення даних військовозобовʼязаних можуть продовжити до 150 днів

Термін оновлення даних військовозобовʼязаних можуть продовжити до 150 днів

Термін оновлення даних військовозобовʼязаних можуть продовжити до 150 днів, у ВР зареєстрований законопроект. Про це  повідомив нардеп Арʼєв в ефірі "Еспресо"

"Зараз система ТЦК виявилась не готовою прийняти ту кількість громадян, які пішли оновлювати дані. Оскільки, після оновлення даних в застосунку "Резерв+" і інформації про розшук, все одно потрібно йти до ТЦК. Це свідчить про те, що застосунок розроблявся дуже швидко й стислі терміни. Мало того, потім виявилось, що коди, які були використані для створення застосунку, були скопійовані зі шкільної програми", — сказав нардеп.

Він додав, що всі військовозобов'язані не встигнуть оновити дані в термін 60 днів і можуть отримати штрафи. 

"Саме тому, ми з колегами сьогодні реєструємо законопроект про збільшення терміну для оновлення даних військовозобовʼязаних з 60 до 150 днів. Ми будемо вимагати від уряду та Міноборони зробити застосунок таким чином, щоб розвантажити ТЦК", — сказав Ар'єв в ефірі "Еспересо".

Тому сьогодні у Раді буде зареєстровано відповідний законопроєкт.

Нагадаємо, воєнізоване угрупування хуситів, яке діє на території Ємену, публічно заявило про здійснення атаки на три кораблі в акваторії Індійського океану та ще двох - есмінців американського флоту -  в Червоному морі. Про це повідомив військовий представник хуситів Яхья Сарі, пише Reuters.

Як писали "Ми-Україна" раніше, уряд Польщі не повинен виключати відправку військ в Україну. Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. 

 

Головне