У північній частині Вовчанська окупанти беруть цивільних у полон, відомо про перші розстріли — МВС

У північній частині Вовчанська окупанти беруть цивільних у полон, відомо про перші розстріли — МВС

Російські військові беруть у полон цивільних у північній частині Вовчанська Харківської області, де тривають активні бойові дії. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"До сьогоднішнього дня на тій ділянці також тривала евакуація. Станом на зараз, російські військові, які намагалися закріпитись у місті, не дозволяли місцевим мешканцям евакуйовуватися: людей почали викрадати та зганяти до підвалів", — розповів Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Відомо про перші розстріли цивільних російськими військовими. Зокрема, один із мешканців Вовчанську намагався втекти пішки, відмовився виконувати команди загарбників – росіяни його вбили.

Евакуаційні групи Нацполіції продовжують працювати у Вовчанську.

“Відмовився виконувати команди загарбників – росіяни його вбили. Слідчі Національної поліції України у Харківської області розпочали кримінальне провадження за фактами порушення правил та звичаїв війни”, – ідеться у повідомленні міністра.

Нагадаємо, сили оборони зірвали плани російських військ зайти вглиб Вовчанська та закріпитися, їхня активність на Харківському напрямку значно знизилась. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, після російських масованих атак на енергетику Харків досі живе без власної генерації. В обласному центрі діють графіки відключень світла, майже не вмикається освітлення на вулицях, а виробництво перенесло роботу на нічний час, розповів в ефірі "Ми-Україна" харківський міський голова Ігор Терехов.

 

Головне