Україна очікує "сміливих рішень" від США щодо систем ППО після "Рамштайну", - Маркарова

Україна очікує

Посол України у США Оксана Маркарова закликала до "сміливих рішень" від Сполучених Штатів щодо постачання систем протиповітряної оборони Patriot, наголошуючи на їхній критичній необхідності для захисту від російських повітряних атак.

Про це розповіла Маркова в інтерв’ю CBS News.

“Ми вдячні США за те, що вони шукають їх, надають дозвіл, фінансують деякі з них, але нам потрібно більше, і настав час ухвалити кілька сміливих рішень і надати нам більше систем, щоб ми могли бачити їх одразу там, де вони нам потрібні", - заявила вона.

Україна вже отримала певні системи ППО від партнерів, але Маркарова підкреслила, що "нам потрібно більше".

"Щонайменше дві системи Patriot потрібні для захисту Харкова та області. Але інші міста також потребують захисту", - заявила вона.

Посол України зазначила, що додаткові системи ППО не лише врятують життя, але і допоможуть зберегти українську енергетичну інфраструктуру та запобігти значним витратам на майбутнє відновлення.

Раніше Вашингтон розглядав можливість передачі Україні додаткової батареї ЗРК Patriot разом з радарами. Планувалося взяти кошти на цю систему ППО з пакету допомоги у 61 мільярд доларів, який Конгрес США затвердив нещодавно.

Як повідомляли “Ми-Україна”  раніше, прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас закликала країни-члени НАТО не боятися відправляти своїх військових в Україну, адже це не втягне Альянс у пряму війну з російською федерацією.

Головне