Від початку року понад 2000 держслужбовців намагались незаконного виїхати з України

Від початку року понад 2000 держслужбовців намагались незаконного виїхати з України

Держприкордонслужба наразі фіксує збільшення спроб незаконного перетину кордону. Від початку року понад 2000 держслужбовців намагались незаконного виїхати з України.

Про це розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"Якщо брати середні показники щодо спроб порушення по пунктам пропуску та по "зеленій" ділянці кордону, то вони незмінні. За останні кілька місяців є певне зменшення випадків на пунктах пропуску, коли намагаються виїхати за підробними документами. Якщо казати про незаконний перетин кордону, поза межами пропуску, то таких намагань трохи збільшилось", - розповів нам Андрій Демченко.

Станом на зараз ця кількість становить 2100 осіб. Вони прямували, не відповідаючи тим умовам, які прописані в правилах перетину кордону, каже він.

Крім цього, в Держприкордонслужбі додали, що продовжують виявляти факти безпідставного внесення осіб до системи "Шлях".

Як писали "Ми-Україна" раніше, ворог виселяє людей з будинків у селі Березове, що на Луганщині, з метою створення там свого військового містечка. У тимчасово окупованому селі Березове, що на Луганщині, окупанти під виглядом евакуації проводять депортацію місцевого населення. Людей без їхньої згоди переселяють ближче до кордонів з рф. Загарбники роблять це з метою створення свого військового містечка у Березовому для розміщення там своїх підрозділів.

Головне