Ворог посилив штурмові дії на Кринках, - Плетенчук

Ворог посилив штурмові дії на Кринках, - Плетенчук

Оперативна ситуація на півдні, зокрема на лівобережжі Херсонщини, залишається напруженою, проте перебуває під контролем Сил оборони України. Ворог минулої доби активізувався в районі Кринок, тоді як біля Роботиного спроба штурмів була всього одна, розповів керівник центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук.

"У Роботиному інтенсивність трохи зменшилась - був один штурм, у Старомайорському - вісім. Противник відновив та посилив наступальні дії на Кринках, там було аж 13 спроб штурмів, тоді як зазвичай чотири-п'ять. Так само вранці тричі були атаковані Кринки. Тим не менш, тримаємо лінію фронту. Ворог був вимушений відкотитися з втратами. Втрат наших позицій нема", - зазначив він. 

Втрати ворога на відтинку фронту, яким опікується ок "Південь", становили понад 100 окупантів, з яких 55 - безповоротні. 

Плетенчук також розповів, що з тієї групи окупантів, які нещодавно знімали пропагандистський ролик про нібито взяття Роботиного живим залишився лише один і той потрапив в полон. На допиті він розповів, що це була за зйомка та з якою метою робилась. 

"У них це взагалі стала практика зайти десь на околиці, повісити свій триколор і після цього "героїчно" загинути або відійти, створивши таку картинку для фейкових новин ворога", - додав він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за добу 15 травня росіяни на півдні здійснили 30 спроб штурмів, 19 з яких - в районі Старомайорського.

Головне