Замах на Фіцо: в уряді розповіли, в якому стані словацький прем'єр зараз

Замах на Фіцо: в уряді розповіли, в якому стані словацький прем'єр зараз

Словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо, який вчора зазнав збройного нападу, нині вже не перебуває у небезпечному для життя стані. Про це розповів віцепрем'єр-міністр Словаччини Томаш Тараба, слова якого наводить Reuters.

У політика стріляли після виїзного засідання уряду. Нападник випустив у нього п'ять куль, в результаті чого той опинився у критичному стані. Фіцо було ушпиталено, йому зробили операцію.

"Він отримав важке поранення - одна куля пройшла через живіт, а друга поцілила у суглоб. Його одразу ж доставили в медичний заклад, а потім на операцію", - розповів Тараба.

Місцеве видання Aktuality.sk написало, що прем'єр після хірургічного втручання нині знаходиться в стабільному стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фіцо підстрелили: в мережі зʼявилися кадри перших секунд після стрілянини у словацького премʼєра

Словацькі медіа дізнались, що стрілком виявився колишнім охоронцем ТЦ,, автором трьох збірок віршів та членом Словацького товариства письменників. Син нападника підтвердив, що його батько мав ліцензію на зброю.

"Я гадки не маю, що мав намір зробити мій батько, що він планував і що сталося", - сказав він. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський відреагував на повідомлення про замах на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Глава держави назвав цей напад "жахливим" та висловив сподівання, що той швидко одужає. Також Зеленський висловив солідарність з народом Словаччини. Із засудженням замаху виступили також країни ЄС та президент США Джо Байден. 


 

Головне