Замах на Роберта Фіцо: словацькі ЗМІ пишуть про дуже важкий стан прем'єра (доповнено)

Замах на Роберта Фіцо: словацькі ЗМІ пишуть про дуже важкий стан прем'єра (доповнено)

Прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо поранили під час стрілянини в будівлі, де відбулося засідання уряду. Про це пишуть словацькі видання.

За інформацією Pravda, прем'єр-міністр отримав кілька пострілів у груди та живіт. Стан Роберта Фіцо дуже важкий.

За інформацією Aktualít, прем’єр-міністра Фіцо біля будинку культури в Гандлові чекало лише кілька людей, ніхто з них не свистів і не вигукував антиурядових гасел. Лише один чоловік тримав плакат проти влади. Ще до прем’єр-міністра до них приходили інші члени урядового кабінету. Вони потиснули руки присутнім, але з ними нічого не сталося. Після стрілянини з місця події евакуювали трьох міністрів.

Стрілянину у Фіцо підтвердив на пленарному засіданні парламенту віцеголова Національної ради Словаччини Любош Блаха. Роботу засідання призупинили на невизначений термін.

Замах на Фіцо вчинив 71-річний уродженць словацького міста Левіце. 

Наразі поліція з'ясовує його мотиви, повідомляє TV Joj. Як відомо нападник перед вистрілами кричав: "Робо, йди сюди", перед тим як Фіцо вийшов до натовпу після виїзного засідання уряду. 

Життю Фіцо наразі нічого не загрожує. У нього поранення живота і, ймовірно, рук і ніг, пише видання.

Нагадаємо, російські окупаційні війська вчергове атакували центральний район Херсона, в результаті ворожої атаки постраждали мирні жителі. Про це повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Як писали "Ми-Україна" раніше, сили оборони частково витіснили російських окупантів із Вовчанська, тривають оборонні дії в північних і північно-західних околицях міста. Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

Головне