ЗМІ: Гелікоптер із президентом Ірану Раїсі зазнав аварії (оновлено)

ЗМІ: Гелікоптер із президентом Ірану Раїсі зазнав аварії (оновлено)

Гелікоптер президента Ірану Ібрагіма Раїсі зазнав аварії. Про це повідомляють агентства AP та Reuters з посиланням на державне телебачення Ірану.

Згідно з оприлюдненою інформацією, інцидент стався у неділю, 19 травня, приблизно за 600 км на північний захід від столиці Ірану Тегерана. 

Вранці Раїсі перебував у Азербайджані, де разом з президентом країни Ільхамом Алієвим відкривав спільно зведену двома країнами дамбу на річці Арас. 

За даними ЗМІ, гелікоптер із Раїсі зазнав "жорсткої посадки". Нині рятувальники намагаються дістатися до місця аварії, однак це ускладнюють важкі погодні умови та сильний туман.

Нині жодних інших подробиць інциденту не повідомляється. 

ОНОВЛЕННЯ. За даними агентства Tasnim, крім Раїсі на борту гелікоптера перебували губернатор Східного Азербайджану аятола Аль-Хашем та міністр закордонних справ Хусейн-Амір Абдуллахіан.

Військові та правоохоронці розпочали масштабну операцію з пошуку гелікоптера як тільки стало відомо про аварію.

Місцева влада має надію, що внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Як відомо, Іран перебуває під жорсткими міжнародними санкціями, що обмежує його доступ до запчастин для техніки, зокрема і гелікоптерів.

Раніше "Ми-Україна" повідомляли, влада Ірану заявила, що піде на внесення змін до своєї ядерної доктрини у разі, якщо Ізраїль "загрожуватиме існуванню" країни.

Головне