ЗСУ спалили більшу частину техніки, якою ворог заходив на Харківщину, - 92 ОШБр

ЗСУ спалили більшу частину техніки, якою ворог заходив на Харківщину, - 92 ОШБр

Українським захисникам вдалось знищити більше половини одиниць військової техніки, яку окупанти застосовували для свого наступу на Харківську область. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповів командир батальйону ударних безпілотників "АХІЛЛЕС" 92 окремої штурмової бригади Юрій Федоренко.

Цей батальйон опікується ділянкою західніше Вовчанська.

"Ворог продовжує здійснювати ударно-штурмові дії. Накопичується переважно живою силою, застосовує легкоброньовану та броньовану техніку, але менш інтенсивно, ніж це було у перші дні переходу лінії держкордону. Силам оборони вдалося спалити більшу частину техніки, яка приймала участь в штурмових діях за рахунок об'єднаного вогневого впливу - це протитанкісти, артилерія та ударні дрони. У цю мить точаться бої, противник тактичних успіхів на полі бою не має, натомість Силам оборони на деяких окремих позиціях вдалося покращити свій стан та положення",  - розповів Федоренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відбили ворожий штурм на Харківщині: знищено щонайменше вісім окупантів (відео)

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупаційне військо продовжує щоденно тероризувати мирні міста та села Харківщини обстрілами. За підсумками доби 17 травня через агресію рф в області загинуло двоє людей, ще дев'ять осіб зазнали травмувань. Один з загиблих - чоловік 35-річного віку, його життя обірвалось у селі Синельникове в результаті обстрілу з реактивної артилерії. Другий загинув у селі Красне, на нього росіяни скинули вибухівку з безпілотника.

Головне